fredag, maj 29, 2009

Strumpbyxor

Jag är en dålig männíska, f'låt, bloggerska just nu. Mest beror det på att vi har så fullt upp på kvällarna. Igår var det t ex dagisutflykt till minijärnväg, ikväll är det utgång med tjejkompisar.
Men en del beror det också självklart på den eventuella husförsäljningen. Den upptar så mycket kraft både fysiskt och psykiskt och det känns som om jag jinxar den på något sätt genom att skriva om den på bloggen. Vi har i alla fall haft en visning och ska ha en andravisning på lördag. Den som lever och läser bloggen får se.

Ni vet väl förresten att jag läser era bloggar? Jo då. And I like

Hittade en ny blogg just nu som jag funderar på om man ska börja följa. http://strumpbyxor.blogspot.com/

söndag, maj 24, 2009

Statist i skräckfilm

Det är kul med barn. Extra kul är det när de faktiskt visar sig ha humor.
Lilla H gillar att gömma sig. Det tycker hans föräldrar är skittråkigt eftersom han alltid vill ha någon att gömma sig tillsammans med och aldrig, aldrig tröttnar på just den leken.

Men häromdagen adderade han en ny dimension då han slängde kökshandduken över huvudet, gick med händerna som Frankenstein och sa med skräckfilmsröst:

- Blodet droppar, blodet droppar...

Emellanåt lär de sig riktigt bra saker på dagis.

PS Vart kommer det ifrån det där blod-citatet? Visst sa vi så när vi var små? DS

What's new pussycat?



Lilla H modellar årets hattmode. Solhatt och keps, why not?

Lilla H är regelbunden som få när det gäller läggning. 19:30 är det rullgardinsdags med få undantag. Gömma sig under täcket, en sång om en humla och ett par pussar om han är på det humöret. Och så natti natti.
Emellanåt stökar han lite, ropar in oss och kastar nappar, men efter max en halvtimma brukar det vara tyst. Så icke ikväll.
Jag sprang som en tetting mellan utvändig fönsterputs och hans sovrum med en babywatch fäst vid linningen som kunde väckt hela kvarteret (om vi bodde i kvarter).
"Mamma, mamma, maaaaaaamma!"
"Mina nappar, mina nappar!!!!"

Han sover i stor säng nu och sprang maniskt fram och tillbaka, provade alla ligglägen inklusive längst ner där madrassen tar slut (han sover i alkoven).

Så vadan detta? Han fick en bit kladdkaka i storleksordningen 3x3 cm på eftermiddagens födelsedagskalas. Sugar rush?
Är detta priset man får betala för att ha hållt godis och kakor borta och, i så fall, hur gör vi nu?
Han är ju snart två och ett halvt och jag vill inte bli som Kajsa Ingemarsson som bara ger sina barn nötter och russin trots att de är långt upp i skolåldern. Ska man kanske börja ge lite socker intravenöst för att vänjan'n?

Grand tour


Några skvättar vin från gårdagens flaska fick duga när Sambon och jag took The Grand Tour alldeles nyss.
Man kan nu gå runt huset, 360 grader, och allt är fint. ALLT. (Minus några sniglar och för många maskrosor i gräsmattan, men nu ska vi inte kinka.)

Jag har konstant träningsvärk efter allt arbete vi lagt ned på detta hus de senaste veckorna men det har absolut varit värt det. (Bara idag har jag putsat nio fönster med spröjs)

Mest nöjd är jag för att jag kan tänka mig flera scenarier och ändå vara glad. Jo faktiskt. Högsta vinsten.

1) Vi säljer huset och får tillräckligt med dinares för att ha råd med en fin läga i stan.
2) Vi får inte ett tillräckligt högt bud men kan å andra sidan bo kvar i ett hus som nu är snudd på ett drömhus.

måndag, maj 18, 2009

Sommartid

15 maj - 15 augusti har vi sommartid på jobbet vilket innebär att man jobbar en timma mindre om dagen. Tjoho! (Vi jobbar såklart in det under resten av året)

Kom därför hem redan strax efter klockan fem idag och möttes av en glädjestrålande Lilla H som pekade på en växande bula i pannan.

- Titta mamma, (H) slog sig i pandan!

Hej! Minns ni mig?

Nu har vi äntligen fått ut den här stackars kåken på nätet. Men jag råder er som är nyfikna att gå in typ imorgon eftermiddag då några av bilderna ska bytas ut imorgon.

I helgen åkte jag också på en liten sjuka såklart. Inte så att jag spillde med munnen precis men... Ja, ni kanske fattar.

Var ändå på jobbet idag men märkte att folk liksom kollade snett på mig. Kanske hade att göra med att ena ögat är infekterat också. Snyggare har man ju varit men mitt hem har sällan sett bättre ut. Det får duga just nu, känner jag.

fredag, maj 15, 2009

Var hälsad ljuva vår...kräkning

Eller som Lilla H sa:

- (H) spiller med munnen.

Jo, jag tackar.

onsdag, maj 13, 2009

Å ena sidan...

Av barn och fulla får man sanningen. Eller?

Jag bytte blöja på Lilla H när han sa:

- Jag tycka om daddy!
- Ja, du tycker jättemycket om din daddy. Och mamma också.
- Nej. Mamma jobbar

...å andra sidan...

...kanske man inte ska lägga för stor vikt vid allt de små säger.
Lilla H går igenom en extrem utvecklingsfas just nu. Inget regelrätt tvåårs-trots (ännu) med utbrott, men han tar igen det på natten. I knappt en månad har han vaknat nästan varje natt. Oftast somnar han om efter att vi stoppat om honom på nytt men inatt när jag kom in satt han klarvaken i sängen. Tittade på mig och sa:
- Jag är en apa.

söndag, maj 10, 2009

Rent hus


Idag när Lilla H sov plåtade jag nedervåningen tillsammans med lite express homestyling. Mäklaren ska ju också få göra sitt men jag litar ju inte riktigt på någon...

Den här bilden av badrummet gillar jag. Ett sådant badrum skulle jag vilja ha.

Husmorstips

I helgen har jag varit väldigt mycket i köket för att vara jag. (Och jag har inte bara bläddrat i tidningen). Det beror dels på att vi haft mycket folk här men också på att Sambon tillbringar huvuddelen av sin tid uppe på en stege, målandes fasaden.

Fyra gånger har vi kört diskmaskinen i helgen. Bara en sådan sak.

Helgens bästa husmorstips kommer här:

Som förrätt eller snacks

Mose en stor bit chèvre (getost) med gaffel i en mindre skål
Häll över creme fraiche
Ringla över honung, liten riven koriander, små chilifrön eller nåt annat du gillar.
Ät med grönsaksstavar och småbitar av kex
Gott!

torsdag, maj 07, 2009

Ska det vara så j-la svårt?

Med all respekt för att det kan vara svårt, pinsamt, besvärligt att anmäla någon när man tror att barn far illa. Nej, förresten. Åt helvete med det! Noll respekt.

Nu får vi göra nåt, allihopa! En hel by som låter några stackars fosterbarn frysa och misshandlas.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5088491.ab

Jag och min syrra bodde i ett rivningskontrakt där de bråkade som helvete i lägenheten ovanpå. Han slog henne, det var tydligt, men vi tordes inte anmäla. Jag var rädd om syrran, att han skulle hoppa på henne när hon gick hem själv på kvällen. Misshandla henne som han gjorde med sin (asiatiska) flickvän.

En morgon gick det dock för långt, barnen stod och grät ute i trapphuset medan han skrek och svor och dunkade. Då ringde jag polisen och tog in barnen och tjejen till mig medan vi väntade. Det var inte lätt att göra rätt, men det hade f-n i mig varit svårare att låta bli.

Pardon my French.

tisdag, maj 05, 2009

männsikor, markand, artikle, Lsia

40 words

Speed test



Åh shit, vad svårt. Men kul också. Och beroendeframkallande! Trodde jag var snabbare på att skriva men får inse mitt nederlag. Detta var mitt bästa resultat efter att ha testat säkert tio ggr. Men jag återkommer säkert... Vad fick ni?

Orden i rubriken är för övrigt ord jag nästan alltid skriver fel på, det är som om fingrarna vägrar att lyda. Att skriva fel på sitt eget namn känns ju sådär.

måndag, maj 04, 2009

Hårresande!

Just den här bussen åker jag allt som oftast på morgonen. Tur att jag redan är kortklippt! Man undrar ju vad han gör med håret?

söndag, maj 03, 2009

Dags att deklarera!

Varför skjuta upp till morgondagen vad du kan göra redan ikväll, klockan 22:36?
Gör ni några saftiga avdrag? Jag får kli på hela kroppen av sånt där (precis som Sambon), men lyckas i alla fall göra avdrag för resor till och från arbetet. I år 27 142 kronor. Det är då man inser hur mycket det faktiskt kostar att pendla.