tisdag, juni 30, 2009

Har ni börjat fundera på namn?

Just nu pågår en diskussion i DNs eminenta etikettspalt om huruvida man kan paxa ett namn till sitt kommande barn. Sjuuuukt intressant för en som är sjukligt intresserad av namn. Jag alltså.
Numer verkar det vara kutym att man håller namnet hemligt tills dess att barnet är fött. Första gången jag upplevde det blev jag rätt förvånad och - faktiskt - lite irriterad. Tror folk verkligen att man ska hinna norpa deras namn? Eller berätta för hela bygden att "så och så ska döpa sitt barn till X" så att någon annan snor det? Nu är jag så van vid att folk gör så att jag slutat förvånas och slutat fråga dessutom. Folk gör ju ändå som de vill, konstigt nog.

Sambon är av samma sort, han vill också hålla det hemligt. Tråååååkigt, säger jag och sprider små ledtrådar omkring mig.

Härmed kan jag alltså berätta att vår nästkommande ska heta Hedda eller Milla.
Ska bara:
Stämma av med Sambon att vi ska skaffa en nummer 2
Stämma av med Sambon att han gillar dessa namn
Mutera om Sambons genpool så att det för första gången på decennier föds en flicka i hans familj

Sen så! Consider it paxat.

måndag, juni 29, 2009

Sommarångest

Jag sitter framför datorn och känner sommarångesten komma krypande. Det är en välbekant känsla, den som säger: Sitt inte inne och uggla nu när solen skiner. Ut, ut, ut och njut!
Det är min mamma som pratar, hela barndomen igenom. Då som nu fastnade jag gärna i en bok, eller i någon rolig innelek.

Just idag sitter jag i och för sig och jobbar men det är klent försvar, jag borde prioritera bättre. Och därute någonstans klämtar alla sommarens klockor.

söndag, juni 28, 2009

Leklusten består

För över lite bilder från förra veckan och klickar av misstag in mig på juni 07 istället för juni 09. Så mycket är nytt, så mycket är det samma.

Lilla H har alltid varit väldigt bra på att leka själv. När han var ett halvår kunde han ligga vid sitt babygym en timma utan att klaga. Nu skulle han nog kunna springa ute halva dagen utan att undra var vi höll hus. Fast nu måste vi ju springa efter...


onsdag, juni 24, 2009

Bajssvamp

Hur går det då med svärisarna? Jodå, det går så bra så. I love them dearly och de för alltid med sig ett underhållningsvärde på hög nivå.

Lite så här faktiskt.

Nu börjar det arta sig

Tre jobbdagar kvar innan den fem veckor långa semestern och först nu börjar semesterplanerna ta form.

Vecka 1: Inleds med en total egotripp nödtorftigt maskerad som en födelsedagspresent till min syster. Jag, syrran och ett par kompisar fixas förhoppningsvis till oigenkännlighet på The Studio.

Sedan blir det grillfest mitt i veckan hemma på altanen med några vänner samlade innan alla drar iväg åt olika, soliga håll.

Och sedan följer besiktning av huset. Alla tummar hålls hårt, hårt att inget går överstyr!

Veckan avslutas med en tur till Orust.

Resten av juli är väldigt mycket mindre detaljplanerad men kommer förmodligen innehålla:

Måsten:

Köpa lägenhet
Sälja av massa grejer på Blocket
Börja packa lite försiktigt
Jobba någon dag här och där

Väderberoende:

Badutflykter (vi åker till någon av våra tre favoritsjöar nära oss)
Grillkvällar

Resor och utflykter:

Hemstaden kommer säkert besökas i ett par omgångar
Sambon åker till London några dagar
Jag och syrran åker till London några dagar
Nöjesparken i Götlaborg
Djurparken nästgårds
Kanske en tur till Sthlm

torsdag, juni 18, 2009

Be till vädergudar och andra

Jobbar hemifrån idag och sitter och tittar ut över ett sjusärdeles regnande.
Idag kommer förresten mina svärisar hit. De ska sova i kontoret vilket betyder att jag inte kommer kunna blogga på en vecka.
Nä, det kan ju inte stämma. Vi får inleda besöket med ett familjeråd.

Be för mig.

Min Sambo är synsk

- My instinct tells me to not to tell anyone about the house until after the besiktning (vi pratar svengelska i vår familj)
- Ok... (Ooops, jag som redan berättat för några kompisar...)
- But I suppose that's too much to ask for, you'll be blogging about it, won't you? A case of "don't blag it, blog it"!
- You have a point there.

onsdag, juni 17, 2009

Back in Klack

Här går vi; jag, min mamma, Sambon och Lilla H en liten promenix i hemstaden.



Vad är det som gör denna bild värdig att publiceras tror du?
1) Det är ovanligt att Sambon är med på bild överhuvudtaget.
2) Det är alltid kul att skratta åt hur ofta jag kör en lite annan dresscode än resten av gänget.
3) Jag har klackar på mig utan att halta för första gången sedan jag bröt benet den 11 november.

Alla svar är rätt! Grattis!

tisdag, juni 16, 2009

A Day in the Life of...

Om två veckor börjar semestern. Fram tills dess ser min dagar ut unegfär så här:

6:00 Mobilen ringer och jag ligger kvar och drar mig (somnar om) till klockan 06:15 när jag går upp. Smyger mig ut ur sovrummet och greppar kläderna som hänger över trappräcket. Stänger Lilla Hs dörr och knirkar mig nedför trappan. Häller upp ett glas filmjölk, klär på mig och stänger sedan in mig i badrummet för lite smink och hår.

6.42 Går till bussen, som jag numera brukar hinna med i god tid. Innan jag bröt benet sprang jag alltid men det är väl något positivt med benbrottet, jag kan numer kliva på bussen utan andnöd.

7:30 Framme i stan. Nån gång i veckan äter jag frukost med någon god vän eftersom det är så svårt att få till det på kvällarna. Antingen på Brogyllen eller på nya favoriten, Biscuit i Haga, där de har hemlagad marmeladbuffé.

8:00 Om jag inte tagit frukoststopp tar jag spårvagnen och är framme på jobbet cirkus åtta. Börjar dagen med en kopp kaffe och skvallrar en stund med dem av mina kollegor som redan är på plats. Vi är åtta stycken på min avdelning, Informationsavdelningen. En chef, en PR-ansvarig, en pressansvarig, en marknadsansvarig, en internkommunikationsansvarig, en webbansvarig, en grafiker och så jag som är redaktör och ansvarar för allt språkligt, gör personaltidningen, årsredovisningen med mera.

Just nu arbetar jag väldigt intensivt med vår årsredovisning. Den ska inte ligga klar förrän i september men innan dess ska 90 sidor fyllas med text och bild. Många intervjuer, många korrvändor och många fotojobb att hålla reda på, vi tar hundratals bilder av vilka bara en bråkdel hamnar i själva redovisningen. Vi har 2,5 tjänst till detta i tre månader så det är verkligen ett jätteprojekt.
Så här innan semestern bokar jag upp alla koncernens landschefer och intervjuar dem, rekar roliga kundcase och planerar disposition.

12:00 Brukar ha med mig lunch, annars blir det oftast en sallad från Greken på hörnet. Räksallad med dill- och citronsås är favoriten. Vi tar en knappt timmas lunch och har bara gemensam fika på torsdagar. I övrigt tar man sig en kaffekopp vid datorn. Brukar slösurfa lite också för att ladda batterierna igen. Kanske läser jag din blogg?

Jag gillar mitt jobb jättemycket. Det är vuxet men gemytligt och vi skrattar oerhört mycket. Det är en god, hjälpsam stämning och vi har alltid fredagsflams. Då är vår chef ledig och vi skickar massa ovidkommande mail till varandra. Arbetsmoralen är dock väldigt hög, massor av ansvar men stor frihet i hur vi utför våra uppgifter - då blir det bra tror jag.

Innan jag går på semester i juli ska jag hinna med att skriva och sätta ihop ett digitalt nyhetsbrev som jag gör med jämna mellanrum åt vårt största bolag. Ganska kul men det är lite väl mycket just nu för att det ska få ta den tid det brukar, ca 35 timmar.
Jag pysslar också en del med vår blogg och med det sista inför nästa nummer av personaltidningen som kommer runt midsommar. Imorgon ska alla adresser levereras till tryckeriet, till exempel.

Sedan tillkommer alltid massa annat, läser mycket texter från de andra på avdelningen till exempel.

16:00 Mellan 15 maj och 15 september har vi sommartid på jobbet och kan gå hem en timma tidigare. Detta är tid vi jobbar in under resten av året men åh så värt besväret det är!

16:40 sitter jag på bussen hem. Läser eller (mer sällan) lyssnar på radio i telefonen, ringer familj och vänner (fast abonnemang på jobbtelefonen är superbt!)

17:15 Väl hemma hänger jag med Lilla H tills han lägger sig. Om det är fint väder är vi ute en stund innan middagen, gräver, kör leksakstraktor eller badar i plaskpoolen om det är varmt nog. Annars läser vi, bygger med lego eller tågbanan, badar, målar eller (favoriten just nu) klipper sönder tidningar med lilla saxen. Är vi trötta ser vi på DVD med Pettson & Findus eller Thomas the Tank Engine.

19:30 Efter middagen borstar Lilla H tänderna. Sedan är det pyjamas, pussel eller bok och gömma sig under täcket och ropa på daddy innan det är godnatt.

19:45 - 22:30 Pyssel, tedrickning, blogg, surf och telefon men sällan tv. Och sedan: En av dagens bästa stunder - jag älskar att gå och lägga mig! Måste alltid läsa en stund oavsett vilken tid på dygnet det är.

måndag, juni 15, 2009

Gamla leksaker blir som nya


Oscars älskade Monark


Allas vår älskade dockvagn

Sjung om de lyckliga da'r

I helgen var det studentexamen i hemstaden. I love it (även om det var en risig upplaga av MV)I år tog min brorsas flickvän examen.



Grattis Eira!



Eira och Oscar i Botan på väg mot Stadshotellet.

fredag, juni 12, 2009

Skönt för Andreas att komma bort från allt

Citat från Expressens faktaruta med kända svenskar som flytt Sverige.

"Kleerup ville inte stanna i Sverige för att han blivit illa behandlad. Enligt uppgift bor han numera i Göteborg".

Vilken klassiker!

Åh nej nu kommer biljetterna ta slut

Jag skiter i om de är hippa, jag vill stå längst fram och sjunga med.

Nej jag undviker er inte

Men jag har haft problem med blogger. Någon annan?
Har ett jättelångt inlägg därhemma som jag försökt publicera i flera dagar men det verkar stört omöjligt så här kommer ett litet livstecken från jobbet.

onsdag, juni 03, 2009

När Sambon är borta...

...verkar jag få till väldigt många blogginlägg.
Sambon är ute och svingar en sejdel och som i ett trollslag förfaller vårt hem. Jag har inte plockat undan efter min och Lilla Hs grötkvällsmat ("I don't like feeding him porridge, it's not a proper meal"). Lilla Hs tågbana ligger utspridd över hela vardagsrummet och hans smutskläder ligger i hallen (orkade inte öppna dörren till tvättstugan).
Vattnat uteblommorna har jag inte heller gjort för det är så trist att inte ha någon att berätta det för.

Men jag har ju bloggat. Och jobbat en timma. Och precis nu ringde Sambon så jag får väl röra mina långa välansade ben och fixa till lite innan han kommer hem och finner en pumpa istället för en prinsessa. Eller hur det nu var.

Plåster på en svajig flickas småsår


Inget piggar upp som en bra bok! Jag har precis påbörjat Hon älskade av Helena Henschen och känner mig tvingad att återge ett stycke.

När våren kommer och snön smälter undan, gungar Signe i en hög svart barnvagn genom Humlegårdens alléer. Barnsköterskan fäller ned suffletten och Signe skrattar åt ekorrar och kråkor som leker i trädkronorna. Nerbäddad i vagnen ser hon lindarnas bladknyten vecklas ut och bilda ett kvittande, ljusgrönt lövtak, genomsiktligt och på en gång tätt, hela tiden föränderligt. Hon har haft turen att födas med guldsked i munnen, men att det kvittrande lövtaket ska vissna och blåsa bort en dag, kan hon förstås inte föreställa sig.

Visst är det fiiiint? Så lätt, så skört, så utsökt. Särskilt sista meningen - fulländning!


Läs också I skuggan av ett brott av samma författare.

Mellandag

Intet nytt på husfronten men jag känner mig så konstigt l u g n! Jag tror att det beror på att det ligger utanför min kontroll. Det finns inget mer jag kan styra upp nu (förutom att jag mailväxlar med mäklaren som en tok) utan man får vänta och se.
Igår kände jag mig till och med konstigt l ä t t a d för att jag slipper ta tag i alla de projekt som följer på en försäljning just nu.

Så istället för att...
Boka lägenhetsvisningar och fixa tillhörande barnvakt
Börja rodda med dagisplats (hu!)

ägnade jag gårdagkvällen åt mig själv. Kors i taket. Här ansades det och busades det så det stod härliga till. Ni som läste min förra blogg kanske minns inlägget om ögonbryn? Och jodå, det blev samma sjuka resultat den här gången fast bara på ett halvt ögonbryn, så en 75-procentig förbättring. Nu åkte det i alla fall i soptunnan.

Idag känner jag mig dock lite svajigare i humöret.

Jobbigt med barn

Sambon hämtar på dagis och hör när ett av de andra barnen får en tillsägelse då han slår en dagiskompis.
- Man får inte slåss, det vet du!
- Men min mamma slår mig.

Fröken agerar som hon ska och förklarar att ingen får slå och att hon får prata med mamma när hon kommer.

Men vad händer nu?

Sedan funderar man ju i jobbiga tankegångar som: Är den här killen så rälig för att han får stryk hemma? Eller säger han att han får stryk just för att han är så rälig?

Kul med barn

Lilla H och jag kommer hem och jag drar ned blixtlåsen på hans luvtröja. Den randiga t-shirten har klara spår av väldigt yvig skedföring.
- Men oj, har du spillt så mycket mat på tröjan idag?
- Nä mamma. Det är bara lite bajs.

måndag, juni 01, 2009

Svagdag

Efter en fantastisk helg har jag dippat lite idag.

* Inga bud på huset ännu.
* Skickade ut knappt hundra talonger på jobbet förra veckan där mottagarna skulle kryssa för svarsalternativ och skicka åter till mig. Nu börjar talongerna droppa in men prydligt ikryssade alternativ. Bara det att jag inte har en aning om vem som skickat vilken...
* Satt på bussen och såg en kille komma springande för att hinna med. Precis när han var framme vrider chauffören om tändlåset och backar ut. Killen var färgad. Jag satt kvar och gömde mitt samvete i händerna.