torsdag, april 22, 2010

Holger

Läser att Kristian Luuk och Carina Bergs snart halvårsgamle son heter Holger. Kul att man kan inspirera någon, tycker jag. Och min salig morfar såklart.

tisdag, april 20, 2010

Proviva is the shit


En av de starkaste ingredienserna i mitt och Sambons förhållande är att vi försöker att alltid tilltala varandra med en vänlig ton. Lite av: If you don't believe it, fake it, and you shall believe.


Men ibland blir det kanske lite väl.


Såhär lät det tidigare idag apropå den senaste veckans magåkommor.


Jag: I am sooo happy that I haven't had to rush to the bathroom even once today.

Sambon: Me too.

Jag (nu med pålagd reality check): Really?

Sambon: Yeah, I am thrilled that you don't have problems with your poo, my love.


Kärt återseende


Efter tre månaders förvisning nere i källarens ogenomträngliga mörker var det inte utan glädjetårar jag radade upp min samling kemikalier igen.

Askmoln? Jag tycker det är värre när google inte funkar på tio minuter

Då får jag panik och undrar hur jag ska klara av livet. Jag googlar på allt.

Nu ska jag uppdatera listan här bredvid.

Göra om garderoberna - inte klart. Däremot har jag röjt ur dem, tagit itu med ett strykberg och hängt tillbaka kläderna lite mer organiserat.
Dessutom har Sambon kämpat sig igenom vårt hav av ouppackade flyttlådor nere i källaren och hittat lådan med mina accessoarer bland annat. Hurra!

Styra upp dagissituationen - halvklart. Har ställt upp oss på kö igen för en flytt till hösten. Nu ska jag boka tid för besök på våra två möjliga alternativ. För övrigt är det bättre på dagis nu. Bättre men inte helt bra.

Planera 35-årsfest - klart. Idag betalade jag fakturan för cateringen. Det blev en toppenfest med många roliga minnen att bevara.

Rita och bygga hyllsystem - inte klart. Det här är redan ett evighetsprojekt. Egentligen Sambons men han hinner inte ta i det just nu. En ljusning har dock uppenbarat sig i form av en vän som kan erbjuda kapmaskin på sin arbetsplats.

lördag, april 17, 2010

Tre nya saker om mig



Amanda skriver tre nya saker om sig själv. It's a trend.


1) Jag har haft någon slags blogglov, någon har kanske märkt det. Skrev ett långt inlägg om att jag skulle sluta då jag bara skriver om skit och ingenting. Men så publicerade jag det aldrig. Och här står vi nu idag etc.


2) Jag är lite trött på jobbet. Min avdelning är extremt pressad, folk gråter av stress och själv är jag på väg in i årets mest hektiska period.


3) Jag är så kär i min familj! Inget nytt i och för sig, men jag upptäcker nya saker varje dag. I veckan har vi varit magsjuka lite till mans men det går att hitta mys i det också.

torsdag, april 15, 2010

Den som väntar på nåt gott...



Äntligen kom det försenade påskägget i paket från England. Där är själva äggen gjorda av choklad. (And not from carton, fnös Sambon)







Det mottogs med förtjusning!








torsdag, april 08, 2010

Hear hear, my little dear


- Vad gör daddies egentligen?

- Dom lagar mat. And change nappies. Och läser tidningen.

- Jaha. Och mammor, vad gör dom?

- Leker och ritar. Och jobbar.

söndag, april 04, 2010

Mellandag påsk

Här händer dänte mö. Aftonens gäster låg över och utfordrades innan hemgång. Solen lyste vänt och någonstans snurrade en tanke om att gå ut och inviga uteplatsen. Hur ska stolarna stå? Hur illa åtgånget är bordet? Hur många utekrukor kan letas fram utan alltför stor ansträngning?

Men så blev det lunch. Och så började den lilles ögonlock att klippa långsamt... Nu tar han igen lite sömn och jag sitter och surfar. Fortfarande i pyjamas. Fortfarande påskkär.

torsdag, april 01, 2010

Halshuggen kyckling



Det går bra nu

Jag har blivit pensionär. Sitter och kollar in väderleksrapporten samtidigt som jag planerar påskhelgen. Idag skulle det regna men istället är det strålande sol. Kanske blir det till att ta helgen som den kommer?

Skärtorsdag
Idag jobbar jag men går ett par timmar efter lunch, hämtar Lilla H och går till badhuset.

Långfredag
Jag skrubbar altanmöbler med Lilla H, Sambon skrubbar lite därinne. På eftermiddagen blir det träff med goda vänner och deras nye, lille man. Kanske årets första besök i Slottskogen; säldammen och allt det där med efterföljande påskmys.

Påskafton
Handlar det sista innan aftonens gäster kommer. Det blir lammstek, tillagad av vännen som är ny herre här. Vi andra står för glada tillrop, tillbehör, dessert, vinöppnande och barnpassning.

Påskdagen
Matiné kanske? Plantera lite på terassen om det inte regnar? Öppen för förslag.

Annandagen
Förberedelser för våren. Hänga undan vinterkläder, fixa lite i garderoben, planera sommarsemester. Vad ska ni göra på semestern? Vi väljer mellan Frankrike, Öland, Stockholm eller något charterresemål. Kanske enskilt, kanske i kombination.