lördag, juli 31, 2010

Sommarens mesta klänning


Från HM 99 kr. Här på väg till biblioteket tillsammans med röda accessoarer. Detta exemplar används typ varannan dag.

tisdag, juli 27, 2010

Soliga hälsningar från Varberg


Vi suger ut det mesta av sista semesterveckan. Så länge solen skiner är det utflykt på agendan.

fredag, juli 23, 2010

Bröllopsfest med sång och toastmadammeri - tick

Det var kul. Jättekul. Men lite stressigt precis inpå och efteråt hade jag värk i ryggen av sentimmasdans på 12-centimetersklackar.

Blev knappt några bilder tyvärr, det var så mycket annat att tänka på. Här är i alla fall sången jag och Sambon sjöng under akten.

(I won't make you) Hurt - med omskriven text av Sambon. Här är originalet. Eller ja, originalet gjordes av Nine Inch Nails men det är Johnny Cash-covern vi baserade vår cover på.



I searched my heart today

to see if I still feel

I focus on the love

The only thing that's real



Your heart repairs my own

and takes the hurt away

This gift is not a loan

or only for one day



ref How far have we come

my sweetest friend

Everything I have

comes to you, in the end

And you can have it all

in exhange for this

I won't let you down

I won't make you hurt



If you must go away

I am still right here


You wander in the night

You see my lights appear

You can find your way

I am still right here



How far have we come

my sweetest friend

Everything I have

comes to you, in the end

And you can have it all

in exchange for this

I won't let you down

I won't make you hurt



If I could start again

I wouldn't change a thing

I would give myself

Give you every part

tisdag, juli 20, 2010

Under konstruktion


Mitt kvällshumör och vår hyllvägg ggr två.

måndag, juli 19, 2010

Påtår, tack!


Mera kaffetantsnack. Jag har just lärt mig göra extremt god islatte. Inte för att det är det minsta svårt, men jag har väl kanske inte riktigt försökt förut.


1) Brygg kaffe. Kanske liiite starkare än vanligt.

2) Låt det svalna.

3) Häll ca 1 dl i ett glas, rör ned två tsk strösocker. Detta även om du normalt inte tar socker, annars blir det för bittert.

4) Fyll på med lika mycket mjölk och ett par isbitar.

5) Klart!


Nu har jag en kanna kaffe i kylen där jag fyller på med slattar då och då så behöver jag bara göra steg 3-5. Enda negativa effekten är väl att jag fortfarande är pigg klockan 00:02 och bloggar om kaffe. Knappast ett sundhetstecken.

fredag, juli 16, 2010

Välj själv


Inatt klockan 00:51


Jag släcker sänglampan efter en kväll på altanen tillsammans med Sambo, syster, kompis, kvällssol, bubbelvin, Baileys och såna där starka ostbågar.


Imorse kl 04:45


Jag vaknar. Svettig, lite oroliga tankar som kommer sig av alkoholintag och för lite sömn. Plockar upp Mons Kallentofts Höstoffer (hans böcker är bra, men de där mystiska sekvenserna där de döda pratar kunde han skippat). Lägger ned den efter tio minuter. Kan inte somna om.


Imorse kl 06:00


Vi ger upp, Sambon och jag. Hämtar lite vätska, drar igång I-phones och dator. Surfar loss. Mår bättre. Går in på http://www.yr.no/ och ser att livet är gott. Sol igen, hela dagen.


Nu 07:37


Nu väljer jag. Inte häcka framför morgontv eller försöka få till lite mer sömn. Utan sol, glädje och maffig frukost för oss alla.

onsdag, juli 14, 2010

Spring is coming

Vi köpte förresten en ny soffa uppe i Stockholm. Inte helt "bara sådär", men ändå lite oväntat. Vi behöver en större då vi sålde vår hörnsoffa och behöll vår Howardsoffa i flytten. Hörnsoffan var inte snygg nog att ha i vårt enda vardagsrum och dessutom älskar jag vår gråa soffa. Det är min absoluta favvomöbel.
Men vi behöver som sagt en större.
Och så kärade vi ned oss i en ny soffa. Den är av den här modellen med fotpall till och i ett helt fantastiskt ROSA tyg. I september kommer den så innan dess gäller det alltså att vara lite busy på Blocket.

Den här gången tycker till och med jag att det är helt ok att klaga på SJ

Om ni läst tidningarna igår och idag så har ni läst om tågkaoset då ett X2000-tog tog 13 timmar på sig på sträckan Sthlm-Göteborg. Det var, enligt uppgifter från passagerare, uppemot 60 grader varmt och föräldrar till spädbarn fick panik av förklarlig anledning.

Kaos är ett missbrukat ord i kvällspressen men här kan jag nog tycka att det är rättfärdigat. Jag har flera gånger åkt tåg den här sträckan, senast i måndags. Sedan jag fick barn tycker jag att tåg är det absolut smidigaste sättet att resa. Inte bara det att små killar kan köpa snacks och hitta nya kompisar tvärs över gången. Det är också snabbare än bilen, färre byten än med flyget och (i alla fall de gånger man har framförhållning) billigare. Dessutom det absolut bästa färdsättet för miljön.

Det enda problemet jag upplevt är att standarden är så ojämn. Ibland betalar du 99 kronor och reser som en kung i härligt rymliga, luftkonditionerade vagnar där ditt bagage får en egen hylla och ditt barn kan slå sin fjärde drill på en timma på en fräsch toalett utan nämnvärd kö. Och ibland betalar du det femdubbla och sitter i vagnar som dånar och luktar med folk som trängs, toaletter som läcker och passagerare som inte bokat platsbiljett surrandes genom de trånga korridorerna som tsetseflugor.

I måndags var det lite av en sådan där dag. Lilla H klarar hettan bra, han dricker när man säger till honom och är dessutom ingen bebis längre. Vårt tåg var dessutom i tid och även om det var svettigt och trångt så klev vi av i hyfsat skick. Men gud vete om jag inte fått panik om jag varit ombord på det där skräcktåget.

Framöver kommer jag nog tänka mig för både en och två gånger innan jag bokar längre tågresor mitt i sommaren. Jag kommer i alla fall att boka ombokningsbara biljetter.

Gräsänka

Till helgen är jag gräsänka. Lilla H åker i förväg till mormor och morfar medan jag och Sambon inleder arbetet med att montera ihop alla 89 mdf-bitar vi beställt färdigkapade till vår platsbyggda hylla. Men både fredag och söndag kväll är Sambon uppbokad. Något som inte föll mig på läppen. Inte så att jag missunnar Sambon lite fart och fläkt men martyrjaget vann den inre konversationen och sa:

- Well, maybe you can do the shelving yourself and I can go along to my folks? It's not that fun to just sit around for two nights.
- I can't really do it on my own. And anyway, you constantly say you don't have any time to yourself and when you do, you don't want it.

That shut me up.

Och han förstår att jag menar att det inte är lika kul med egentid när man inte själv kan välja vad man vill göra. Jag vill sitta på en uteservering och dricka drinkar men alla mina friendz har endera småsmåbarn eller så har de flytt stan.

tisdag, juli 13, 2010


Bäst med Sthlms-resan (utan inbördes rangordning)


* att vi kunde njuta av hettan och badvädret så centralt - hade ingen koll på att det fanns så många fina badplatser.
* att det var så lite trängsel på badplatserna - sthlms-borna själva verkar ha flytt ut i skärgården.

* människorna (de som fanns kvar) - upplevde att folk var mycket snackigare än vanligt. Hettan månne?

* hotellet. Superfint rum och banne mig den bästa hotellfrukost jag ätit.

* våra fina vänner och deras barn.

* lammkorven på Nybroplan.


Sämst


* tunnelbanan. exceptionellt dåligt skyltat och hissar som luktar piss.

* centralstationens bagagehantering. Ett smärre kaos av desperata människor som slogs om de stora facken.

måndag, juli 12, 2010

Hejdå Stockholm - you're hot!


Efter fem svettiga, roliga dagar längtar jag hem så jag kan: tvätta, fixa naglarna, vattna blommorna och storhandla. Återkommer med topp- och bottlista.

tisdag, juli 06, 2010

Nipp napp nut, så var första veckan slut

En vecka sedan nappen hamnade hos kaninerna på Liseberg och jag är mycket glatt överraskad över hur lätt det har gått.


Första två kvällarna var han uppe och snurrade var femte minut till klockan 10 men efterhand har det lugnat ned sig. Ikväll är det tredje natten han somnar i normal tid, runt klockan 20.


Ännu mer överraskande är att han efter bara tre-fyra dagar helt slutade fråga efter nappen. Och inte en tår har han fällt.




När kommer bakslaget, undrar jag? Troligen när vi sover över hos vännerna i Stockholm. (De som har två svårsövda barn under tre.) Då kan jag se Lilla H farande som ett jehu mellan rummen med ett finurligt leende som säger "trodde du jag skulle ge mig sååå lätt, mamma?".

Sommarutmaning

Hur lång är du?
En och sextioen och en halv.

Vilken ögonfärg har du?
Blå.

Vilken hårfärg har du?
Blond med superblond färgning.

Familj?
Sambon 44 och Lilla H tre och ett halvt.

Har du någon bil?
Nej! Sålde i mars efter att ha varit en riktig Volvofamilj.

Musik du lyssnar på?
Det som Sambon sätter på och jag godkänner (!) Ständigt en salig blandning med pop- eller världsmusikinriktning. När jag själv väljer blir det nog franskt 60-tal eller kanske Fleetwood Mac. Gillar också Electronica. Och svenska visor. Och... Ja, vi är nog allätare.

Vem ringde dig senast?
Mamma. För att kallprata med mig och höra Lilla Hs röst.

Var tror du att du befinner dig om tio år?
Ingen aning. And that's a good thing!

Vilka städer har du bott i?
Skara, Brighton, London, Stockholm, Malmö, Göteborg plus lilla orten Bollebygd.

Hur många högskolepoäng i det gamla systemet har du?
190 kanske? Svenska a+b, engelska a+b+halva c. Journalistikprogrammet 100 poäng.

Vilket program läste du på gymnasiet?
Samhäll. Det fanns inga roliga på min tid.

Vilken är din favoritglass?
Haagen Dazs Pralines & Cream, Lejonet & Björnen italiensk choklad.

Kan du några andra språk än svenska?
Engelska.

Har du någonsin åkt ambulans?
Nej.

Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Ja. Körde i 37 km/h på en 30-väg. Trodde det var 50-gräns.

Favoritdrink?
Ständigt G&T och Vodka Cranberry. Annars får bartendern gärna blanda ihop "nåt syrligt, fräscht". Häromkvällen blev det en Californication på vattenmelon. God!

Hur gör du för att lufta din ilska?
Talar lugnt och kyligt pepprat med svordomar. Inte så trevligt. Å andra sidan händer det (alldeles för) sällan.

Vad är du rädd för?
Att inte följa mitt hjärta.

Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du bara inte med?
Ältande. Då vänder jag på klacken, tyvärr. Och ohämmat skryt. Då kryper det i kroppen.

Hur många tatueringar har du?
Inga. Hade tankar på att tatuera in Sambons anmn kort efter att vi träffats. Gissa om jag är glad att jag inte gjorde det?

Vad ska du göra idag?
Klipp och färg och sedan en tur ut i skärgården med familjen.

söndag, juli 04, 2010

Människans bästa vän

Lilla H och jag kraaaaamas länge efter min dygnslånga bortavaro. Han stryker mig sedan över kinden upprepade gånger och berättar att han ska ta hand om mig. Jag kniper ihop ögonen om små glädjetårar. Min älskade lilla prins!
- Mamma, säger så prinsen med sin lenaste stämma. Jag gillar verkligen hundar.

lördag, juli 03, 2010

Billy Jean och Timotei


Men också cosmopolitans och massa partysugna tjejer. Det blir bra det här.

Innan middan


Vi känner oss snygga, utvilade och något lite uttorkade efter en eftermiddag på spa/utedäck.

Brudig lunch



Tjörnbron


Efter bilkö, akut kisspaus och påfyllning av kylarvätska närmar vi oss första målet.

Påsleken



Nu du Anna!


Bride to be Anna irrar i detta nu omkring med en karta, utförandes den speciella sorts pinsamheter man själv är glad att man slipper. Moi, väskan packad, redo att ge mig av till kartans kryss. Häng med!

Ser ni henne?


Hon kom med sin häcksax just som jag slagit mig ned med datorn för lite hemmajobb. Men vad gjorde väl det? Jag njuter gärna av solen från fel sida fönstret. Känslan av att någon annan trimmar mina buskar till perfektion håller mig varm.

torsdag, juli 01, 2010

Han är guld som glimmar

- Mamma, titta jag skriver med en gaffel.
- Flott! Vad skriver du då?
- Jag skriver en rapport... (koncentrerad blick ned i bordstabletten som blir allt rispigare).
- En rapport? Vad står det i din rapport?
- Det står Kära mamma, Kära Daddy och Kära Holger.