söndag, januari 29, 2012

Det var en bra vecka på Tradera

That was the week that was

På Facebook läser jag att människor blivit föräldrar, gift sig eller är i Thailand. Underbara, storslagna minnen. Själv jobbar jag på att trivas i nuet, att inte vilja vara på så många ställen samtidigt varken fysiskt eller mentalt.
I veckan som snart är slut har jag åkt spårvagn till jobbet på grund av halkan, jag har sett två filmer tillsammans med Sambon samt ett avsnitt av The Good Wife. Jag har discobowlat med jobbet följt av besök på tapasrestaurang och i fredags kväll åt vi indisk take-away. Innan dess var jag på ett body pump-pass. Jag har fått en ny chef och vi har varit på födelsedagskalas hos vännerna i deras nya radhus. Vi har åkt snowracer och skridskor samt storhandlat på Willys.
Ingenting av detta ska jag minnas om tio år men det gör inget. I was there.

lördag, januari 28, 2012

Check out what I'm wearing, sent via @ClothApp




Har laddat ned en app där man kan spara sin garderob. Kanske kan det ge mig inspiration nån dag när allt känns svart i garderoben?To Ivar's 2nd Birthday party.

fredag, januari 27, 2012

Apropå önskelistor...

...så fyller jag år om ett par veckor. Jag får presenter av mamma och pappa, mina syskon och av Sambon och jag har hört att önskelista emottages tacksamt.
Nu står det mellan vad man behöver och det man tror att man behöver.
Dubbdäck till cykeln vore verkligen, verkligen bra. Om man tar en bild på sig själv och lägger in den i appen Age My Face kan man lättare övertyga sig själv och andra om att en dyr hudvårdsserie är precis vad man behöver. Väl?

Högst på önskelistan: Rumpmassage

Efter discobowling med jobbet igår och body pump på lunchen är min rumpa mer än lovligt öm. Var nära på att vråla rakt ut under utfallsövningarna. Utfall är jag normalt riktigt bra på, värre är det med tricepsövningarna. Har så klena triceps att jag har problem med att hålla stången rätt. Not good.
Om jag kan gå imorgon blir det skridskoåkning.

tisdag, januari 24, 2012

Här händer det grejer

Jag var hos massösen idag (en fantastisk löneförmån, 100 spänn för en halvtimmas halvkroppsmassage). Hon brukar ofta kommentera mina spända axlar och skuldror men idag, kors i taket, menade hon att jag kändes väldigt avslappnad. "Det märks att du mår bra."

Och det har hon baske mig rätt i! Just nu, i slutet av januari månad 2012, är jag tillfreds. Det finns MASSOR av förbättringsområden men jag jobbar på dem. Jag bryter ned mitt motstånd mot att ta strider och diskussioner och jag gör framsteg.

Någon gång ska jag vara lite tydligare här på bloggen (man är väl ingen Garbo heller) men just nu får det vänta då jag ska gå och stryka en blus.

söndag, januari 22, 2012

Bokklubben: bok nummer 2

I torsdags var det dags för bokprat nummer 2 i vår Bokklubb, Notes on a scandal.
Boken är dokumentär i sin stil med en ramhistoria där en 40-årig lärarinna inleder en affär med en 15-årig elev. Historien är berättad i backspegeln av lärarinnans äldre kollega, Barbara.
Här får vi kärlek, passion, klass, vänskap på ett fat serverade på ett utsökt, smart, lättsamt sätt. Boken är spännande, rolig och sorglig och fick 9/10 av oss allihop. Spring och köp/låna med andra ord!

Tidernas lugnaste helg

Jag brukar inte gilla helt oplanerade helger. Tycker inte om känslan av att tiden bara rinner mellan fingrarna även om jag vet att vi emellanåt behöver det lugn en sådan helg kan ge.
Sambon dj:ade i fredags. Han har inte gjort det på ett tag och då har jag alltid svårt att sova. Periodvis har han dj:at nästan varje helg och då sover jag gott, men i fredags... Nä, jag är inget bra på att vara ensam hemma. Fastnar framför menlösa youtube-klipp tills klockan alldeles försent. Somnar men vaknar med ett ryck. Har han kommit hem? Nej...
Lördagen blev därför en långsam affär då vi tittade på snöflingorna utanför. Efter vår (mycket sena) lunch var vi på väg ut i snön men då somnade Holger. Ja så där har det fortsatt. Några snöbollar har det blivit, men i övrigt minsta möjliga motstånd.
Känner mig grymt utvilad, kanske testar vi det här med lugn helg igen.

torsdag, januari 19, 2012

My signature products



Snart fyller jag 37. Om man betänker att jag började sminka mig i tidiga tonåren och sällan går utanför dörren ofixad har man ju hunnit testa en del produkter. Jag köper aldrig dyra grejer bara för att, utan endast i de fall där jag tycker att produkterna är överlägsna budgetalternativen. Använder t ex dag/natt/rengöringskräm från snabbköpet (L'oréals övre prisklass).
Jag använder heller inte någon ansiktspeeling (kanske borde börja), speciella ögonkrämer el dyl. Håret är det en del fix med så några sådana produkter dyker upp på listan (som är helt utan inbördes ordning)
1) Mascara L’oréal Lash Architect. Mycket mascara för pengarna. Har funnits på marknaden i bra många år men är bättre än de flesta nykomlingar. Ger långa, svarta fransar och fäller sällan.
2) Osis Dust-It. Hårpulvret som får mitt flesiga, nordiska hår perfekt strävt med lite lyft.
3) Revlon Nutri Colour Creme. Har använt olika sorters silverschampoon i många år. Detta är en inpackning/balsam som ger samma effekt fast du kan välja mellan nyanser.
4) Carmex. Det klassiska gula läppbalsamet med den röda korken. Sägs också göra läpparna lite fylligare. Går liksom in i läpparna. Nare byebye!
5) Chanel läppstift no 09 Rouge Allure. Alla kvinnor behöver ett klarrött läppstift. Testa!
6) ID Bare Minerals med tillhörande borste. Halvtäckande foundation och puder i ett. Inga spår av puder, torkar inte ut (fast underlagskräm krävs). Megadrygt.
7) Sephora mjuk ögonpenna i guldbrunt eller silvergrått. Snabbt och snyggt, krävs ingen fast hand. Finns bara utomlands vad jag vet.
8) Dove brun-utan-sol. Luktar gott. Använder den som vanlig body lotion halva året. Blir väl dubbla lager efter det här beskedet.
9) Neutrogena handcreme intensiv. Överlägset bäst i lägre prisklassen.
10) Seche Vite snabbtorkande överlack. Sedan jag upptäckte detta (tack Amanda) tar det en kvart från helt orörda naglar till dess att de är helt torra innefattande proceduren: måla underlack, måla två lager färg, ett lager Seche Vite. En kvart!!!

De här frågorna har jag hittat hos Amanda som fått frågan från Daisy Beauty. Svara du med!

Förlåt förlåt men visst är det Bloggers fel?

Någon mer som använder Blogger-appen? Varför blir bilderna för stora? Visst är det meningen att man bara ska kunna hämta in en bild från sin kamerarulle och så ska den anpassas i verktyget? är det någon extra inställning man behöver göra?

Det blir ju så fult, såhär kan vi inte ha det men jag använder telefonen till allt just nu då jag inte är inne i en skrivarperiod på jobbet (då måste jag koppla upp datorn mycket oftare även kvällstid).

/Imbecill

måndag, januari 16, 2012

Notes on a scandal

Dags att börja förbereda torsdagens bokklubb hemma hos mig. Måste skumma igenom boken igen för att fräscha upp minnet. Läste den under några dagar i början av december men diskussionstemat beslutade vi först efter det.
Dessutom: Vad ska jag bjuda på?

lördag, januari 14, 2012

Each to their own

Inte ofta, men ibland, kan det bli problem att skärma av sig i en trea med relativt öppen planlösning. När Holger vill se på Djungelboken, Sambon lyssnar på musik och jag måste få undan några korta texter, hur gör man då?
Såhär!

fredag, januari 13, 2012

När man är svältfödd på listor och har städat ur julen

Ja då kan ett plus ett bara bli två och utmynna i ett besök på Ikea. Eller i alla fall en lista inför besöket.

Det jämnar ut sig

Måttlighet, det brukar på nåt sätt komma naturligt för mig. Så icke idag då jag ägnat både tid och kraft åt följande.

torsdag, januari 12, 2012

The C word

Det har varit en märklig dag som inleddes med att jag åkte till hudkliniken för att undersöka ett eksem och kom ut med ett cancerbesked. Hudcancer och inte den godartade sorten heller.
Den heter Basaliom och kan inte sprida sig till andra organ utan stannar i huden.
Vad händer nu? Väntan på provsvar, operation och sedan ett liv av kontroller iklädd solhatt. Men det kan man leva med nu när man får leva.

tisdag, januari 10, 2012

Pepp meddelst ångest

När inget annat hjälper kan man få en sån här ruta från en vän.

Appappapp!




Jag är inte så bevandrad i appdjungeln. Det blir mest nytto- och jobbappar, tyvärr. Men den här ovanför, CamWov, gillar Holger och jag att leka med, som en massa photo booths samlade i en. Gratis om man behåller den fula loggan.
Vad har ni för favvisar, tex bland pedagogiska barnspel?

söndag, januari 08, 2012

En välsignad helg?




Skickat frÃ¥n min iPhoneSamtal mellan en mamma och hennes 5-årige son vid kvällsmaten.

- ...och så bakade vi i förmiddags, det tyckte jag var väldigt kul.
- Det tyckte inte jag. Inte roligt alls faktiskt...Mamma vad ska jag göra efter jag har ätit upp? (vanligt förekommande fråga)
- borsta tänderna och välja saga. (ständigt återkommande svar)
- Men du sa ju att vi skulle leka när vi kom hem!!!!
- Och det gjorde vi. Vi har ju precis byggt lego.
- När du säger så blir jag så besviken att det kommer räcka hela livet. Vill du det?

Det ville jag tydligen. I övrigt en välsignad tre-dagars-helg med fina vänner på besök, träning, skridskoåkning (Holger lite nöjdare denna hans andra gång på is), middag hos goda vänner, film-watch, lekdejt (Holger), två timmar på café m bok och au lait (hans mor). Och så bakning då.

fredag, januari 06, 2012

I (seem to) love film

Vi hoppade på ett erbjudande från lovefilm.se i mellandagarna med gratis abonnemang i två månader (ordinarie pris 139 kr/månad).
Hade väl inte så jättestora förhoppningar om att deras koncept skulle fungera fullt ut men faktum är att de hittills har levererat på ett alldeles utmärkt vis.

Kortfattat går det till så att du loggar in och börjar lägga filmer eller tv-serier (går också att streama eller välja tv-spel) från alla deras titlar i din varukorg (listan kan vara hur lång som helst) och så fort du loggar ut skickar de ut första leveransen med två skivor. Du kan prioritera bland dina val.

+ De har verkligen ett stoooort utbud. Sådant som ännu inte kommit ut lägger man i korgen som "bokad".
+ Vi har fått de val vi satt högst upp (om de inte finns inne skickar de sådant som ligger längre ned i listan)
+ Du får ha filmerna hemma hur länge du vill. Du kan också välja att skicka tillbaka bara en och får då en ny tillbaka.
+ Frakten ingår och allt skickas med a-post. Det går supersnabbt och när de mottagit/skickat ut nya skivor får du ett mejl med vad som är på G.

Jag är inget filmfan egentligen då jag nästan alltid prioriterar läsning framför film. Det handlar också om tid. (Filmer är ju långa!!) Jag är allt annat än en nattuggla och upplever oftast att en film tar för stor tid av min kväll i anspråk.
Men just nu med mycket ledighet och långa, mörka kvällar har det varit supermysigt.

Återkommer med recensioner.


"You wanna watch a film this evening?"

onsdag, januari 04, 2012

Året som gått

Holger tackar för hälsningarna i kommentarsfältet och låter också hälsa att hans mamma varit lite trött såhär i början på året. Men nu verkar hon vara på det igen. Här nedan har hon svarat på samma gamla frågor hon brukar då det ska till att summeras.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag sprang en mil, det hade jag aldrig gjort innan jag deltog i Midnattsloppet i slutet av augusti.

2.Höll du några av dina nyårslöften?
Det hoppas jag, men eftersom jag inte minns vilka jag eventuellt avlade så är det svårt att kontrollera...

3.Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Jimmy och Julia fick en liten Scott i december. Var det några fler? Nä, tror inte det. Men Marina och David fick en liten pojke för bara ett par dagar sedan.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5.Vilka länder besökte du?
Grekland (Rhodos) och England med familjen, Danmark och Skottland med jobbet. Dessutom var   vi på Ö-land två gånger, men det kanske inte är ett land?

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Jo, så är det. Vi får se vad 2012 bär med sig!

7. Vad var din största framgång 2011?
Det är roligt att jag kommit igång med träningen. Genom åren har jag varit en riktig periodare men nu har jag med bara kortare uppehåll hållit igång sedan i maj.

8. Största misstaget?
Jag minns ju sällan det trista...

9. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag blev sängliggande i över en vecka beroende på lika delar långvarig förkylning/utmattning efter en överdrivet intensiv jobbperiod under hösten.

10. Bästa köpet?
Charterresan kanske?

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Semestrar utom och inom landet.

12. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja men det är klaaaart. Holger, inte minst.

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Adeles Someone like you. Det har jag nog gemensamt med halva jordens befolkning vid det här laget men den berör mig. Adele berör mig. Hon är så oerhört cool och rolig. Kolla in det här klippet till exempel, hur hon sopar mattan med komikerna bredvid henne. Eller det här, också kul. Sedan vill jag gärna nämna hela Way out West-upplevelsen där konserten med Prince var något i hästväg.

14. Hur tillbringade du julen 2011?
Hos mamma och pappa i barndomsstaden med hela tjocka släkten.

15. Bästa boken du läst i år?
Åh, det var ett riktigt bra läsår. Några av de som stannat kvar är One Day (David Nicholls), Händelser vid vatten (Kerstin Ekman) samt Styggelsen (Amanda Hellberg, en av mina favoritbloggerskor). En riktig höjdare, verkligen, var också boken vi läste till vår första och hittills enda bokklubbsträff i november: De imperfekta av Tom Rachman.

16. Något du önskade dig och fick?
Mycket. Fastare överarmar önskade jag mig förra året och det fick jag!

17. Något du önskade dig men inte fick?
Ja.

18. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Nä men gud, jag minns ju nästan aldrig vad jag gjort, inte bloggade jag om det heller. Skyller på att det var länge sedan det var februari. Alternativet (att det inte hände något kul alls) är ju bara för bedrövligt. Nä, jag brukar bli mycket fint uppvaktad av både Sambon och resten av familjen. Jo, nu minns jag. Jag och Sambon var på ett otroligt fint spa med efterföljande middag några dagar efter min födelsedag.

19. De bästa nya människorna du träffade?
Den här frågan har vållat problem genom åren. Lite sorgligt kanske men jag har väl inte lagt mina ansträngningar åt det hållet. Behöll samma jobb och samma fina kollegor, är redan ofantligt lyckligt utrustad med ett gott gäng fenomenala vänner och man, ja det har jag ju redan en det också. 2012 kanske kan bli ett år med lite nya bekantskaper dock, det är ju i sanning berikande. People liksom. Vilken grej!

Var det bättre förr?

Förra året skrev jag såhär2008 och 2009 ligger också på plats. 2010 summerade jag hela 00-talet.