tisdag, oktober 11, 2011

Bowling eller monsterHan fyller inte förrän i slutet av december men redan smids det planer för barnkalas. Lite är det ju för att hans mamma tycker att det är kul. Funderar på inbjudningskort, hur man kan göra egna godisstrutar, baka gröna cupcakes... Men också för att man gärna ska vara ute i tid om man vill ha kalaset "på lokal".
Ett ställe jag surfade in på häromdagen annonserade att de minsann inte tog emot fler beställningar på barnkalas just nu men att de snart skulle öppna funktionen för kalas våren 2012. Va?

Förra året bokade vi husets gästlägenhet. Den ligger en trappa ned, har ett stort rum med långbord och passade riktigt bra. Vi slapp städa vår egen lägenhet innan men visst blev det mycket plock och fix. Det ska ju inte bara vara mat och fika och godis och fiskdamm till de små, nuförtiden är ju föräldrarna med och ska även de utfordras med kaffe och kaka.

Mysigare och mer personligt än ett kalas på typ Bushuset där det ena kalaset är det andra likt. Eller? I helgen var Holger på sitt tredje kalas på just Bushuset och uppvisade inga klara tecken på att ha tröttnat, vill jag lova.

Vill kidsen ha specialdesignade cupcakes och hemmagjorda inbjudningskort eller en varmkorv, en pinnglass och ett generiskt inbjudningskort med barnvänlig grafik?

Jag är kluven som ni hör. Å ena sidan tycker jag att det är fel att femåringar ska ha kalas på lokal och därmed sätta ribban väldigt högt för sina kompisars föräldrar. Å andra sidan var vi på ett hemmakalas häromveckan där mamman bjöd de vuxna på sju sorters hembakta alternativ. Sju!!! Och så himla mycket billigare blir det inte heller om man betänker dukar, servetter, ljus, all mat, godis , snacks, lekrekvisita samt kanske något utklädningstema... (Jag vet att man inte behöver överdriva men sån är jag)

Så nu står slaget mellan monsterparty (på önskemål av sonen innan han visste att det fanns alternativ) och två timmar i bowlinghallen med burgare och glass. Holger får bestämma, ja, så får det bli.

4 kommentarer:

Annamp sa...

Monsterparty!! Med burgare och glass...

Vänta bara till nästa år - the big six - då blir det tydligen en helt annan klass på presenter också har jag hört.

Jag är En Lisa... sa...

Ja det blir monsterparty, Holger fick bestämma. Och sen ett vanligt kalas för familj och ickedagis-vänner på hans riktiga födelsedag.

Ke.Li sa...

T fyllde 5 nyss. Hade bjudit in alla tjejerna på dagis, eftersom jag satte stopp vid 12 gäster. Vi grillade korv och hade kiosk med T:s låsaspengar och kassaapparat i plast.
Sedan lekte vi hunden och benet i typ 20 minuter och ingen ville sluta. Efter glass och muffins blev det dansstopp och fiskdamm. Efter två intensiva timmar var det över och 5 åringen nöjd. Det går lite inflation i kalasandet. Och alla presenter som skall införskaffas. Det är dyrt med barnkalas, att anordna och att låta barnen gå på. Just nu kör vi biobiljetter när de stora barnen går på kalas. 80 kr/present.

Jag är En Lisa... sa...

Biobiljetter, genialt! *lägger på minnet*
Förra helgens kalasbarn fick såväl wii-spel som tokdyra Bilar-prylar. Vi köpte handbojor i metall för 89 kr, de väckte störst jubel bland grabbarna där och då. Det behöver inte bli dyrt men kräver lite eftertanke att komma billigare undan. Eller en tur till Ullared.