onsdag, september 22, 2010

Valet - the aftermath

Hur ska jag kommentera utgången av valet? Jag har inte riktigt hittat de vassa argumenten eller tiden för reflektion. Det är mest magkänsla just nu. Flera bloggare jag följer beskriver det dock väldigt väl och skarpsinnigt.

Men något jag skulle vilja framhålla är:

Vad man röstar på har alltid ansetts så himla privat i Sverige. Men varför då egentligen?

Visst kan man tycka att ens grannar inte har att göra med om man är röd eller blå eller vad man egentligen tycker i de olika sakfrågorna, men jag tror att om vi släpper lite på det där så öppnar vi upp för en större politisk diskussion. En diskussion som krävs för att vi ska slippa främlingsfientliga partier i Riksdagen. Våga ta en diskussion på arbetsplatsen, i sandlådan, på släktmiddagen, så att vi inte bara sitter och gnäller framför datorskärmarna vart fjärde år!

2 kommentarer:

Tudorienne sa...

Kan hålla med om att det är lite väl hemligt vad man röstar på, jag själv inte minst har väldigt svårt att gå ut med det till andra än de närmaste. Det är möjligt att det skulle förändra, men då är man nästan inne på en förändring av folksjälen. Det är ju stora grejer!

En Lisa sa...

Haha! Ja, stora grejer! Men kanske är det vad som krävs? Man får väl börja lite försiktigt med att erkänna sig till ett speciellt block kanske...