torsdag, januari 14, 2010

Dagis-ont-i-magis

Vi behöver byta dagis. Eller?
* Han trivs i barngruppen.
* Han lär sig en hel del nytt (blöjfri!)
* Han får leka med vattenkranen (favoritsysselsättning just nu)

Men
* Det är ett stordagis med 6 anställda bara på hans avdelning vilket leder till att en personlig kontakt för oss föräldrar känns i princip obefintlig
* Han är alltid ledsen när Sambon lämnar och två gånger har vi fått påpeka att vi vill ha ett ordentligt mottagande på morgonen snarare än bara ett "hej" och gå förbi. Vi vill att de kommer till mötes i tamburen, tar den lilla gråtande varelsen i handen och lockar med roliga aktiviteter.
* Hög personalomsättning och ingen som vet vad som händer framöver, ringde rektorn i måndags som fortfarande inte ringt tillbaka.

Åh, vad trött jag blir. Ena dagen känns det självklart att vi ska försöka hitta nåt bättre, andra dagen överväger det negativa med en ny inskolning och allt vad det innebär.
Någon med erfarenhet?

8 kommentarer:

Ke.Li sa...

Ja, till viss del.
Vi hade det så med vår minsta på hennes småbarnsavdelning.
Mannen var SUPER irriterad över deras slappa stil vid lämning. Han påpekade detta, men ingenting hände egentligen. Lillisen var ledsen 19 av 20 lämningar.
Nu har hon börjat på syskonavdelning, redan vid 2 år och 10 mån, med 3 underbara pedagoger och hon har inte varit ledsen en gång. Inte en gång. Den allra största skillnaden, som jag märker som förälder, är att pedagogerna trivs tillsammans i arbetslaget och de gillar barnen. De har roligt. Jag vet inte hur det var på den andra avdelningen, men det var ju ingen kul stämning.

En Lisa sa...

Trivsel hos personalen är naturligtvis jätteviktig för att stämningen ska vara god.
Sedan tror jag att han kanske fortfarande kommer att vara ledsen vid lämning, det var han mot slutet i Bollebygd också, men där var personalen suverän och det kändes därför inte jobbigt att lämna.

En typisk attityd från nya personalen: Igår när jag hämtade sitter ett gäng barn vid ett bord med en pedagog och spelar ett bollspel, det ser kul så jag frågar med glad röst:
- Vad gör ni för något?
- Fördriver tiden, säger pedagogen med trött röst.

Anna sa...

Nejmen hu. Om det inte känns bra så är det nog inte det heller. Allt handlar ju om personalen, det spelar ingen roll hur fina lokaler, hur genomarbetad läroplan de har om personalen är oengagerad. Har man gått så långt att man säger att man "fördriver tiden" så säger ju det en hel del om hur de ser på sitt jobb och det tänket läcker ju ut över alla aspekter förmodligen.

Stella sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stella sa...

jag har inga egna barn (än!) men har hämtat en himla massa på dagis (som barnvakt) samt jobbat på en del dagis, och det där låter ju inte så himla kul.. Tror att ditt lilla hjärta kan få allt det där + en himla massa mer, som personal som faktiskt har koll på ens unge, kan stanna i dörren och välkomna och prata lite, och som inte byter personal varje vecka. Ny inskolning kan jag förstå inte är det roligaste eller lättaste, men samtidigt är det väl ändå ett par år kvar på dagis, så i slutändan tror jag absolut att det är värt det.
Men det är ju å andra sidan bara vad jag tror. jag o mina två systrar gick på samma dagis och ÄLSKADE det, och min systers son går på dagis och det är liksom det BÄSTA som finns, och favoritfröknar. 20 år sen jag slutade, och min dagisfröken hälsar jag fortfarande på när jag ser henne..

ak sa...

Nej men fy fasen, fördriver tiden. Skäms. Vilken lust och glädje man känner inför att lämna sin skatt där då, liksom.

Men jag förstår verkligen att ni har tankar kring ny inskolning osv. Inte är det lätt inte.

Sandra sa...

Jag skulle nog byta om ni vet att det finns bättre förskolor i närheten, hur man nu vet det?

En Lisa sa...

tack för pepp.
vi ska göra lite best practice, som man säger. det kanske är så att det inte finns något som är såpass mycket bättre att det är värt det häromkring. men vi vill åtminstone veta att vi ansträngt oss och försökt.