söndag, januari 03, 2010

Visst blev av och visst föll lite åt sidan


I morgon börjar jag jobba igen och det känns helt ok. Klockan börjar närma sig kvart över nio och jag ska ägna resten av kvällen åt att pyssla med lite kläder att ha på mig imorgon (kan man cykla i 10 minus?) samt äta en macka av mitt hembakta bröd (jo, sant!)

Som den tidsoptimist jag är hade jag ett gäng saker jag var tvungen att fixa med under julledigheten. Men efter några dagars ledigt kändes de inte så viktiga längre. Gott så...

Som bonus gjorde jag en hel del som jag kanske inte hade planerat för...
* jag har pysslat massor i köket. Inte lagat så jättemycket mat kanske, det är Sambons uppgift. Men jag har grejat med blommor, lekt med play-dough med Lilla H och BAKAT! Fick Leila Lindholms A piece of Cake i julklapp och är så kär i bilderna. Har gjort New York Blueberry Cheesecake (massor av ingredienser men verkligen värt det, den blev mycket god och väldigt vacker), kolasnittarna och idag har jag bakat baguetter. Love'em all och varmluftsugn är fantastiskt!
* umgicks med vänner och bekanta. Hade inte planerat in så mycket socialt liv utanför släkten så det blev roliga bonuskvällar och fikor.
* färgade hår och ögonbryn. Första gången på tio år jag färgade håret själv, min nya frisör gjorde inte så bra i från sig så jag ljusade till det lite.
* köpte en byrå tillsovrummet för 7000 pix.

6 kommentarer:

Carin sa...

Tack för midnattskolasnittarna. När får vi se byrån?

En Lisa sa...

It is a truth universally acknowledged that kolanittar måste serveras på slaget tolv.

kram!

Carin sa...

Jo jo, men inte kolasnittar, väl?

Amanda sa...

Jag tar tacksamt emot alla ljusningstips.
Har så kort nu att slingor inte riktigt funkar i bak, sugen på att helbleka.
Har du några råd please?

(Är tämligen mellan/mörkblond i mig själv, med mycket blekta slingor i "kronan")

En Lisa sa...

Carin: Jo, både kolanittar och kolasnittar måste inmundigas på slaget tolv och därmed basta.

Amanda: Ja, som sagt så har jag ju inte ljusfärgat själv på väldans länge. Min skräck är att håret ska bli gulaktigt då det skär sig med min lite rosa hudton. En stylistkompis ljusfärgar dock själv och rekommenderar Schwartzkopfs produkter, det finns flera. Jag tog en med lite kallare, mer askblont i som hette Stockholmsblond (?) Tror bara det är bra med slingor under, då blir det ju troligen slingor i det färdiga resultatet också.
Annars är mitt bästa tips att absolut inte skölja ur det för tidigt av feghet utan köra hela racet ca 30 min.

Amanda sa...

Tack!
Jag ska testa.
Vad är det värsta som kan hända liksom?

Men jag vill se bild på dig först please.