måndag, mars 08, 2010

Skilda på låtsas?

Jag läser fascinerad en artikel om en kvinna som säger sig ha funnit receptet på hur man får ihop det moderna livspusslet. Hon har en blogg också, check it out.

Vad tror ni? Å ena sidan låter det lockande, å andra sidan lite...ska vi säga militäriskt?

4 kommentarer:

Kristina sa...

Kul att du hittade till min blogg, kanske från DI? Den artikeln var vinklad, som artiklar är och jag kan tycka att din reaktion är delvis befogad. Jag antar att vårt sätt att leva kan låta militäriskt om man inte inser att den innehåller en väldans massa flexibilitet och värme. :-) Många reflekterar just över den strikta uppdelningen, med betoning på strikt, men vilken annan uppdelningsform finns det? Gummibandsprincipen är svår att förklara för småbarn, som mår bäst av återkommande rutiner på fasta tider. Se bara hur förskolor fungerar. Vi har upptäckt att även vi vuxna mår bra av det. Jag tycker det är viktigt att man inte tror att metoden börjar och slutar med ansvarsfördelningen för då hade vi lika gärna kunnat skilja oss. :-) Nej, det finns mer däri, saker som gör att vi får och tar oss tid för varandra och för barnen på ett sätt vi inte kunnat tidigare.

Ha en trevlig kväll! =)

Carin sa...

Läste artikeln i både GP & DI och blev inspirerad. Däremot passar metoden förmodligen inte alla - men vilken metod gör det?
Kul att du delar med dig!
/Carin

Kristina Haggård sa...

Tack Carin, din kommentar det värmer. Metoden fungerar bra för oss och våra barn. Satt på utvecklingssamtal idag för fyraåringen och det kom väldigt positiv feedback på sonens välmående. Så jag blev dubbelt glad idag. :-)

En Lisa sa...

Jättekul att du hittade hit och svarade Kristina. Det är baraa tt gratulera till att ni hittat ett system som funkar för er. Det är många som behöver hjälp i vardagen.