söndag, maj 16, 2010

Utan bilen

Nu har vi varit bilfria i snart två månader och en summering är på plats.

På minussidan
* Lite krångligt att använda hyrbil då man har barnstol modell supersäker. Det tar sina minutrar att sätta in och ta ur den där jättepjäsen med både golvbygel och sätesbygel.
* Om jag har en dag då jag helst vill dö men ändå måste åka en sväng till jobbet för ett viktigt möte eller så, ja då är det segt att inte kunna hoppa in i bilen. Och april månad har jag haft ett gäng sådana dagar.
* När man planerar inför sommaren inser man att man är bra mycket friare med egen bil. Tågresor ska ju helst bokas ett tag i förväg och hyrbil i en vecka blir dyrt, även om man tjänar in det utslaget på ett år.

På plussidan
* Vi sparar sååå mycket pengar på detta (värdeminskning, månatlig parkeringshyra, försäkring, reparationer, biltvätt...) I mars månad betalade vi 1200 kr till Sunfleet vars bilpool vi är anslutna till. Då är det inklusive bensin och då hade vi haft bilen 8 ggr varav en var en heldag. I april använde vi den bara två ggr, byggmarknad samt en storhandling. Kanske att vi lägger något mer på andra resmedel typ spårvagn och tåg, men det är max ett par hundralappar i månaden.
* Numer kör vi miljöbilar!
* Jag känner mig friare. Har kommit på att jag inte vill äga så mycket alls i livet. (Kläder och skor undantaget)

2 kommentarer:

Ninne sa...

Åh vad bra!
Och visst håller kläder och skor hårt i en...!

En Lisa sa...

Usch ja! Men några laster kanske man får kosta på sig.