torsdag, januari 20, 2011

Vi byggde en hylla

I vår hall fanns en mellanvägg mellan hallen och vardagsrummet när vi flyttade in. "Där bygger vi en hylla" sa vi. Och det gjorde vi, men vägen dit var allt annat än rak.
Först begärde vi in en offert. 50 000 kronor. Som hittat...NOT!
Sedan dividerade vi fram och tillbaka huruvida det var för meckigt att bygga själva med tanke på allt byggdamm etcetera. Till slut landade vi i en mellanlösning där vi beställde allt material uppsågat och levererat till dörren. Ritade, skruvade och målade gjorde vi själva. Slutnotan hamnade någonstans runt tiotusen, tror jag.

Så här gick det till:

Här har Sambon sin vana trogen lagt skyddspapper på hela golvet och tömt rummet på möbler. Materialet ligger sågat och klart och väntar.

Lilla H var hos mormor och morfar hela helgen. Barnfritt är ett måste för större projekt annars kan inte jag koncentrera mig. Vi monterade ihop några av delarna liggande och reste sedan upp strukturen mot väggen. Det ser bra ut.Hyllan är tänkt att sluka nästan alla våra böcker och, framförallt, Sambons enorma skivsamling. Och jo, jag bygger i klänning. Luftigt om låren, liksom.Här är andra sidan. Den gjorde vi också som en egen struktur liggande innan vi reste den. Tänk på att inte skruva i för många hyllplan, då blir den för tung att lyfta. På denna sidan ska det finnas en arbetsplats i mitten.
Här är alla hyllplan iskruvade (av mig, vill jag påpeka) och vi testkör innan grundmålningen. Den testkörningen varade ett par månader innan det kom en ny lucka för hyllarbete...Här är hallsidan, grundmålad och klar sånär som på några spotlights som ska sättas in över datorn. De två sidorna/strukturerna har nu fogats samman med hjälp av två sidoplattor.

7 kommentarer:

Tudorienne sa...

Mycket mycket snyggt. Och bra jobbat.

Carin sa...

Shit, vad snyggt! Väl värt väntan! (Tycker även vi som lyssnat på hyllprat i över ett år ;-))

Kim sa...

Finally! Det är snyggare än snyggt, liksom du som byggjobbare i klänning.

Jag är En Lisa... sa...

Tackar!
Ja, stackars er Carin ;)

Amanda sa...

Gah!
Platsbyggda hyllor asså.
Snyggt det blev.

Annelie sa...

Åh, vill ha! Jättefint. Gillar arbetsplatsen.

Jag är En Lisa... sa...

Kul att ni gillar den! Ska visa när allt är helt klart också.