söndag, december 06, 2009

Andra advent - söndagsströssel

1. Ja, alltså mamma. Det är inte det att jag inte vill gå på toaletten. Det är mer att jag faktiskt tycker det är mysigt när ni jagar mig genom alla rum och lägger ned mig på golvet så försiktigt, precis som när jag var en liten bebis.2. Vi köpte en säng till Lilla H på Blocket för 500 pix. Den är från 30-talet och hade vi bott kvar i huset hade vi behållt den som den var, i lite oputsad mässing. I stan blev den kanariegul. Beautifil, nes't pas?3. Nästan varje söndag går jag och Lilla H en promenix längs med ån medan Sambon städar lite och pysslar med lunchen. Söndagar är våra lataste dagar och därför brukar vi inte hinna ut förrän klockan är runt elva. Då passar det bra med en tur med traktorn och en bit bröd åt änderna (måsarna).4. Efter lunch jobbade jag en stund. Inte jobbat hemma på ett tag så lite trögstartad. Läste mest bloggar. A ja.5. Första advent var vi inte hemma och sedan tog det några dagar innan vi
a) lokaliserade jullådorna nere i förrådet
b) orkade öppna dem
c) förkastade ett gäng stakar
d) köpte lite nytt
Så himla glad i de nya stakarna i vardagsrumsfönstret. Från Granit.6. Så den första advent = inte så fancy här hemma. Andra advent = här kom vi ikapp, tycker jag. Efter att ha värmt upp på Liseberg på lördagen bjöd vi hem lite kompisar på julgodispyssel igår. Befängd idé, såklart. Snart treåringen "gillar inte att bli kladdig, mamma" och snart tvååringen tyckte det var roligast att stoppa små sockerhjärtan i munnen.
Efter en stund fick dock Lilla H anledning att ta på sig glasögonen!
- Drunknar den flodhästen i lera, mamma?
- Ja, alltså...det är ju en gris men...

7. De här var goda. Smält choklad och frukt/nöt/fikonströssel.8. Så. Advent i vårt hus och även ute på gården. Top marks till alla balkongägare. Eller som Sambon sa: Sometimes the Swedes' passion for doing what everyone else is doing really works in their favour.
Nu ska jag bara lära mig älska den blåa färgen. Också utomjordingar måste ju ha rätt att få pynta sin balkong i juletid.

3 kommentarer:

Carin sa...

Underbar läsning, tack!
Glömde ju kommentera den fantastiskt fina, nya sängen i söndags. Wow!
Och tack för julpysselsällskapet. Jag älskar att din flodhästgris drunknar i lera.

En Lisa sa...

Det var mys, det var det.

Annamp sa...

1. Oooh, så de små liven kommer ihåg så mycket från bebistiden alltså... Attans!
2. Vad fin sängen blev!
3. Guuuud vad söt han är Lilla H! S och H kommer bli en farlig duo ute på stan när de blir lite äldre...
4. Research kallas det väl?
5. Exakt likadant här: a,b,c,d,- förutom stakarna, det blev en ny stjärna istället.
6. Lera är gott!
7. Mmmmm
8. Sambon har så rätt så! Men den blå färgen... visst att blått är Götlaborgs färg, men - jag KAN inte förlika mig med att Luciorna har blått band runt midjan... Det går bara inte!