torsdag, februari 23, 2012

Film: Submarine

Submarine: 3/5


Trean här ovan skulle kunna vara en fyra om det inte vore för att filmen var en besvikelse. Så kan det ju vara ibland. Människor man gillar rekommenderar den, det man läst verkar klockrent, priser och utmärkelser har regnat in. Och visst, Submarine är en bra film. En fin film. Med toppenskådisar.Så vad är problemet? Jag tyckte den var mer yta än innehåll. Submarine vill så gärna vara indiedjup men når inte riktigt fram.

Tonårskillen Oliver kämpar på bland olycklig kärlek, störda grannar och föräldrarnas dysfunktionella äktenskap. Det är Wales, det är tidigt 80-tal (tror jag), det är ett otroligt fint soundtrack (Alex Turner från brittälsklingarna Arctic Monkeys) och härligt foto. Som sig bör i brittiska filmer så är skådespeleriet fint - i många fall genialt - vilket nästan alltid brukar ge ytterligare ett poängsnäpp från mig, men nej. Det stannar på en trea. Mer yta än innehåll, som sagt, men också en ambition att vara rolig vilket inte riktigt fungerar.
En söt parentes som passar en dag då du känner dig lite indie. Och med min recension i ryggen blir du säkert inte besviken.

Inga kommentarer: