fredag, augusti 14, 2009

My world through a filter


Det började med att jag letade recept på nätet och hamnade på bloggen Om jag var din hemmafru. Ett underbart namn på en underbar blogg!
Blev lite förälskad i hon Lotta som skriver den, så jag googlade runt på henne och hamnade på Filter. Den tidningen har man ju sett i ställen ett bra tag nu. Har varit lite småintresserad men ställt tillbaka den i hyllan av olika anledningar (lite dyr, för mycket sthlmsk mediamaffia). Men där och då, på Filters hemsida, blev jag ruskigt lässugen och plockade följaktligen upp senaste numret på väg hem. Och sedan dess är jag fast. Ska beställa alla gamla nummer på webben. Massa läsning, mest personporträtt och med människor du inte visste att du ville veta mer om. Räcker flera kvällar i rad - vilken tidning gör det nuförtiden? Jag rekommenderar!

Ett vinbärsrecept hittade jag till slut, jo, för det var ett sådant jag var ute efter. Idag bjöd jag jobbarkompisarna på Gräddfilspaj med röda vinbär till fikat. När jag stod med mjöl upp till armbågarna frågade Sambon.
- What's the occasion?
- We have fika at work once a week, it's my turn this week.
- Oh, I didn't know that.
Måste bero på att jag alltid köper färdigt kaffebröd (vilket i och för sig de flesta av mina kollegor också gör).
Ja, drömgott blev det faktiskt om jag får säga't själver. och det får jag ju!

4 kommentarer:

Carin sa...

"För mycket sthlmsk mediamaffia"? Filter görs ju i Göteborg! Och är Sveriges i särklass bästa tidskrift. Har alla nummer sedan starten om du vill låna. Fast det är klart - Filter vill man äga ... Puss!

En Lisa sa...

Ja, se där! Jag har helt enkelt levt väldigt, väldigt låååångt under isen ett tag. Och jo, Filter vill man äga, det är ju så fin storlek också! Puss!

Amanda sa...

Oooh, jag har också tummat metaforiskt på Filter i tanken ett tag.

En Lisa sa...

Mmmm... metaforiskt tummande. Vilken...metafor!