onsdag, januari 04, 2012

Året som gått

Holger tackar för hälsningarna i kommentarsfältet och låter också hälsa att hans mamma varit lite trött såhär i början på året. Men nu verkar hon vara på det igen. Här nedan har hon svarat på samma gamla frågor hon brukar då det ska till att summeras.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag sprang en mil, det hade jag aldrig gjort innan jag deltog i Midnattsloppet i slutet av augusti.

2.Höll du några av dina nyårslöften?
Det hoppas jag, men eftersom jag inte minns vilka jag eventuellt avlade så är det svårt att kontrollera...

3.Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Jimmy och Julia fick en liten Scott i december. Var det några fler? Nä, tror inte det. Men Marina och David fick en liten pojke för bara ett par dagar sedan.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5.Vilka länder besökte du?
Grekland (Rhodos) och England med familjen, Danmark och Skottland med jobbet. Dessutom var   vi på Ö-land två gånger, men det kanske inte är ett land?

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Jo, så är det. Vi får se vad 2012 bär med sig!

7. Vad var din största framgång 2011?
Det är roligt att jag kommit igång med träningen. Genom åren har jag varit en riktig periodare men nu har jag med bara kortare uppehåll hållit igång sedan i maj.

8. Största misstaget?
Jag minns ju sällan det trista...

9. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag blev sängliggande i över en vecka beroende på lika delar långvarig förkylning/utmattning efter en överdrivet intensiv jobbperiod under hösten.

10. Bästa köpet?
Charterresan kanske?

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Semestrar utom och inom landet.

12. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja men det är klaaaart. Holger, inte minst.

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Adeles Someone like you. Det har jag nog gemensamt med halva jordens befolkning vid det här laget men den berör mig. Adele berör mig. Hon är så oerhört cool och rolig. Kolla in det här klippet till exempel, hur hon sopar mattan med komikerna bredvid henne. Eller det här, också kul. Sedan vill jag gärna nämna hela Way out West-upplevelsen där konserten med Prince var något i hästväg.

14. Hur tillbringade du julen 2011?
Hos mamma och pappa i barndomsstaden med hela tjocka släkten.

15. Bästa boken du läst i år?
Åh, det var ett riktigt bra läsår. Några av de som stannat kvar är One Day (David Nicholls), Händelser vid vatten (Kerstin Ekman) samt Styggelsen (Amanda Hellberg, en av mina favoritbloggerskor). En riktig höjdare, verkligen, var också boken vi läste till vår första och hittills enda bokklubbsträff i november: De imperfekta av Tom Rachman.

16. Något du önskade dig och fick?
Mycket. Fastare överarmar önskade jag mig förra året och det fick jag!

17. Något du önskade dig men inte fick?
Ja.

18. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Nä men gud, jag minns ju nästan aldrig vad jag gjort, inte bloggade jag om det heller. Skyller på att det var länge sedan det var februari. Alternativet (att det inte hände något kul alls) är ju bara för bedrövligt. Nä, jag brukar bli mycket fint uppvaktad av både Sambon och resten av familjen. Jo, nu minns jag. Jag och Sambon var på ett otroligt fint spa med efterföljande middag några dagar efter min födelsedag.

19. De bästa nya människorna du träffade?
Den här frågan har vållat problem genom åren. Lite sorgligt kanske men jag har väl inte lagt mina ansträngningar åt det hållet. Behöll samma jobb och samma fina kollegor, är redan ofantligt lyckligt utrustad med ett gott gäng fenomenala vänner och man, ja det har jag ju redan en det också. 2012 kanske kan bli ett år med lite nya bekantskaper dock, det är ju i sanning berikande. People liksom. Vilken grej!

Var det bättre förr?

Förra året skrev jag såhär2008 och 2009 ligger också på plats. 2010 summerade jag hela 00-talet.

1 kommentar: